Alisa Mutap tužila Muriza Memića za klevetu, traži 3.000 KM, sutra počinje suđenje

U Općinskom sudu u Sarajevu sutra će se u 12 sati održati pripremno ročište po tužbi Alise Mutap koja je tužila Muriza Memića, oca ubijenog mladića Dženana za klevetu.

Inače, Mutap je u tužbi kao odštetni zahtjev navela da na ime nematerijalne štete potražuje 3.000 KM. Naime, ona smatra da ju je Memić u svojim medijskim istupima oklevetao.

Mutap je bila sa Dženanom 8. februara 2016. godine kada je on teško povrijeđen. Tokom istrage se pravdala amnezijom te je kao jedini očevidac događaja sakrila istinu o Dženanovoj smrti, prenosi Avaz.

Kroz cjeli postipak branila se amnezijom. U međuvremenu je ovu istragu preuzelo Tužilaštvo BiH koje je otkrilo da je organizirana kriminalna grupa koju su sačinjavali policajci te određene osobe iz sarajevskog tužilaštva sistemski zataškavala mladićevo ubistvo. Do sada su uhapšene tri osobe, mešu kojima je Alisin otac Zijad Mutap, te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić. Oni su svi u pritvoru, a prema navodima s ročišta za određivanje pritvora Državno tužilaštvo na ovome neće stati te je najavljeno proširenje istrage na još osumnjičenih.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79