Alisa prijetila poznanici na Instagramu: “Ljude sam platila, a ja ću bit s njima kad te budu udarali”

Općinski sud u Visokom podigao je optužnicu protiv Alise Kadragić iz Visokog zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti.

U optužnici stoji da je dana 30.11.2020. godine, u 12,30 sati, u Visokom, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo ugrozila sigurnost G. A., na način da joj je putem aplikacije Instagram na kojoj aplikaciji ima profil pod imenom „Alisa Beganović-Kadragić“, uputila više poruka prijetećeg sadržaja na njen Instagram profil pod imenom „A. N.“, prenosi portal Crna Hronika.

„Mrtva si upamti dva metra pod zemljom, Mrtvaaaaa upamti zadnji riječi ove, Mrtva si“, „Nećeš smjet u čaršiju a ti ćeš ovako ležati u komi“, „To sam i u MUP-u rekla da ću te polomit pa se prijavit“ – pisala joj je Alisa.

„Ako ti i ruke i noge polomim, u usta ću ti mobitel ugurat“, „Ljude sam platila, tvom tati sam rekla da ćeš piti na slamku i to sam rekla stojim iza toga“, „Jadna ti nećeš na noge moć a ja ću bit s njima kad te budu udarali“ – nastavila je pisati u porukama.

Prijetnje su kod G. A. izazvale osjećaj straha i uznemirenosti kada ih je pročitala, dakle, ugrozila sigurnost jedne osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život te osobe, čime je počinila krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. KZ F BiH, stoji u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79