Alisa Ramić i ostali 25. avgusta izjašnjavaju se o krivici

Sud BiH odbio je prigovore odbrane optuženih na potvrđivanje optužniceTužilaštva Bosne i Hercegovine u predmetu “Dženan Memić”, saznaje “Avazov” portal.

Saznajemo da je 25.avgusta zakazano izjašnjenje o krivnji.

Na optuženičkoj klupi su Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa Mutap – Ramić koja je bila zajedno sa Memićem kada je  stradao u ilidžanskoj Velikoj aleji 2016. godine, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Hasan Dupovac i Josip Barić te recepcioner ilidžanskog hotela „Crystal“ Muamer Ožegović, koji je radio u noći kada je Memić stradao.

Optuženi se terete za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja uzroka stradanja mladića Dženana Memića.

Podsjetimo, nedavno je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao oslobođajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, a koje je Kantonalno tužilaštvo Sarajevo optužilo da su skrivili nesreću u kojoj je Memić poginuo.

Ranije je ovaj sud dva puta poništio oslobađajuće presude koje je izrekao Kantonalni sud Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79