Alispahić: Ne znam o kojih 5.000 karata je riječ, sve su to nebuloze

Nakon što je direktor ZOI'84 Kenan Magoda održao pres-konferenciju pod nazivom „Kako milion maraka, umjesto u kasi preduzeća, završi na drugom mjestu“ zatražili smo reakciju bivšeg direktora Nevresa Alispahića.

U izjavi za „Avaz“ rekao je da ne zna o kojih 5.000 ski-karata je govorio Magoda.

– Ima raznih vrsta karata, panoramska, dječija, dnevna, poludnevna. Spominjao je i sezonske što nije tačno jer smo prodali svega 700 sezonskih karata. Nebiloze su to – rekao je Alispahić.

Također, Magoda je danas rekao da je 16 uposlenika nelegalno dobilo ugovor o radu.

– Objavljen je konkurs, provedena procedura i dobili smo saglasnost resornog ministarstva da ljudima damo ugovore na neodređeno. Riječ je o ljudima koji su radili u ZOI'84-u i kojima je ugovor sa određenog promijenjen u neodređeno. To su mladi ljudi i sve je bilo ispravno – rekao je Alispahić.

Magoda je istako i da je dvorana Zetra izdata SDA za 2.000, a Univerzitetu u Sarajevu za 20.000 maraka.

– Cijena zavisi od toga u koje svrhe se izdaje dvorana. Te 2.000 maraka je neko drugi uplatio za SDA. Oni su uplatili kompenzaciju i o tome je riječ, to su direktni troškovi, struja, grijanje i slično. Sami su postavili stolice i sve pripremili. UNSA je platila 20.000 jer nisu htjeli ništa da rade, njima su postavljene i stolice. Inače dogovrena je cijena od 15.000 KM ako se koristi naše ugostiteljstvo, 25.000 ako moramo postavljati i stolice i 40.000 ako je ugostiteljstvo s druge strane – rekao je Alispahić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments