Aljbin Kurti: Stupit ćemo u direktne razgovore sa Sarajevom

Aljbin Kurti, lider pobjedničke stranke Samoopredjeljenje na Kosovu, potvrdio je za intervju “Jedan” na BHT 1, da bi u novembru mogao preuzeti funkciju premijera Kosova, a nakon toga početi i rješavati pitanja koja se tiču uvođenja taksi na robu iz BiH i Srbije.

Kurti najavljuje direktne razgovore Prištine i Sarajeva i napominje da nova Vlada Kosova nikad neće staviti “Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici”.

– Mi ćemo stupiti u direktne razgovore sa Sarajevom i na taj način ćemo naći najbolje rješenje za saradnju naše dvije države. S našim stručnjacima i ekspertima u ekonomiji i stručnjacima međunarodnog prava i međunarodnih odnosa pokušat ćemo naći kreativno rješenje. Nije dobro da sve ispričamo zbog toga što ne znamo detalje kakva bi mogla biti ta saradnja, ali saradnja između Prištine i Sarajeva mora biti – rekao je Aljbin Kurti, lider Pokreta Samoopredjeljenje.

Kurti je izjavio da bi pregovori između Beograda i Prištine mogli početi prije izbora u Srbiji naredne godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79