Aljoša Čampara: Ako ova Vlada nastavi raditi kao do sada, naravno da ću glasati za njenu smjenu

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara gostovao je večeras u emisiji Polis koja se emituje na Televiziji Sarajevo. Tema su bili zakoni o policiji koje je danas Vlada KS jednoglasno podržala ne tretirajući amandmane zbog kojih su zakoni vraćeni u proceduru prije tri mjeseca, te drugim brojnim temama.

“Ne krivim svog stranačkog kolegu ministra finanasija Halebića, jer on ne zna ni šta je uložio, on je stručnjak u oblasti finanasija. Sada smo izgubili tri mjeseca ponovo su se svi usaglasili i danas na Vladi je usvojeno bez amandmana. Neko mora odgovoriti na pitanje zašto smo izgubili tri mjeseca, do sada smo mogli imati i konkursne procedure u toku za prijem policijskih službenika”, kazao je Čampara te dodao da je samo trebalo da slušaju struku i da se ne bave politikansvom.

Čampara je rekao da su mijenjani statuti javnih preduzeća kako bi se omogućilo dovođenje podobnih kadrova, odnosno da su iz akata javnih preduzeća brisane odredbe koje se odnose na fakultetske diplome i radni staž.

„Ne može politika biti odgovor i razlog za struku. Što se tiče parlamentarne većine, ne bi više nikada nikome poželio da radi sa 18 ruku u Skupštini Kantona Sarajevo. Ja više nikada ne bi bio u parlamentarnoj većini u kojoj je 18 ruku. Ako ova Vlada nastavi raditi kao do sada, naravno da ću glasati za njenu smjenu”, rekao je Čampara za Press.

Čampara je govorio i o apsurdu u politici navodeći da se problematizira čak i to što se vidio s jednim funkcionerom iz NiP-a s kojim se druži godinama.

„Ja sam 15 godina prijatelj s bivšim ministrom privrede KS Harisom Bašićem. Zajedno smo radili u kabinetu Bakira Izetbegovića. A nedavno na nekom portalu pročitam kao čudno im što sam se našao s Bašićem. Pa šta bi bilo da se sutra nađem s mojim prijateljem Ismirom Juskom ili Zvonkom Marićem s kojim se godinama znam? Pa šta je ovo? Gdje mi živimo?“, kazao je Čampara.

(VIDEO) Izetbegović priznao: Moguće je da izgubimo Vladu Kantona Sarajevo!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79