Aljoša Čampara: Za prijetnje Milorada Dodika dobija se i do 5 godina zatvora!

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara kaže kako će policijske agencije na svaki oblik ugrožavanja sigurnosti građana i države odgovoriti adekvatnim i čvrstim mjerama.

“Konstantne prijetnje Milorada Dodika za disolucijom međunarodno priznate i suverene države Bosne i Hercegovine neće biti ni planirane ni zamišljene, a posebno realizovane na internom okupljanju na Kozari na kojem se pokušava dovesti u pitanje teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine. Dodik bi se trebao baviti ekonomijom i mizernim standardom, narod živi od primanja, a ne od njegovih prijetnji”, rekao je za Klix Čampara.

Ona napominje kako je država Bosna i Hercegovina kao nezavisna i suverena država s punim pravnim subjektivitetom temeljena na vrijednostima mira i pomirenja spremna za euroatlanske integracije te neće dozvoliti negatorima izazivanje nemira i straha među građanima Bosne i Hercegovine.

“Sve policijske agencije su dužne zaštititi suverenitet i teritorijalni integritet te ustavni poredak Bosne i Hercegovine. Ovakvim izjavama koje u sebi sadrže elemente prijetnje, a koje imaju za cilj otcjepljenje dijela teritorije Bosne i Hercegovine kažnjive su i propisane kao samostalno krivično djelo iz krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, a za koje je propisana kazna zatvora najmanje 5 godina obzirom da se takvim postupanjem direktno ugrožava teritorijalna cjelina država Bosne i Hercegovine”, kazao je on.

Nastavlja kako će policijske agencije na svaki oblik ugrožavanja sigurnosti građana i države odgovoriti adekvatnim i čvrstim mjerama sukladno svojim zakonskim ovlaštenjima i obavezama.

“Ohrabruju i poruke EUFOR-a, da je ova retorika razlog zbog kojeg trebamo jačati sigurnosne snage”, zaključio je Čampara.

EUFOR o prijetnjama i raspadu BiH: Spremni smo reagovati u svakom trenutku!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79