Alma Čolo pohvalila HDZ-a: Mora se priznati da im je ovo dobar potez. Komunisti su imali pravo…

Alma Čolo pohvalila HDZ-a: Mora se priznati da im je ovo dobar potez. Komunisti su imali pravo…


Alma Čolo, bivša zastupnica SDA u Parlamentu BiH, oglasila se na svom Facebook nalogu povodom “kadrovske križaljke” u Vijeću ministara BiH.

Ona je pohvalila izbor Dubravke Bošnjak na poziciju minstrice civilnih poslova BiH. Bošnjak je, podsjećamo, bila kandidat HDZ-a BiH, a Čolo kaže da se dobar potez treba pohvaliti uprkos što je riječ o političkoj opciji protiv koje se borite.

– Postoje političke opcije sa kojima se ne slažete, protiv čijih stavova se borite argumentima, znanjem, iskustvom, političkim umijećem. Ali morate nekada priznati da im je određeni potez dobar i zaslužuje da se pohvali. Takav je slučaj posljednje imenovanje ministrice civilnih poslova u Vijeću ministara BiH. Obrazovana i pametna, doktor ekonomskih nauka. Čim je pogledate vidite da je to sve ‘pri njoj‘”, da je regularno i na vrijeme. Mislim na obrazovanje, rekla je Čolo.

Čolo je, sa druge strane, negativno komentarisala izbor Sevlida Hurtića na mjesto ministra za izbjeglice i ljudska prava BiH.

– Koliko god se njegova zamjenica trudila da obrazloži da je dobar izbor, ne može me uvjeriti. Završen fakultet u 45. godini, a magisterij i doktorat u naredne 4 godine. Nije šala doktor nauka. Kažu bio u SDA i otišao. Nisam znala. Pravo da vam kažem nešto mi drago, kazala je ona.

Na kraju svog obraćanja, prisjetila se kako je to Savez komunista prihvatao političke kadrove.

– Imali su pravo komunisti. Primali u Savez komunista samo najbolje, najbolje đake, najbolje studente, najbolje radnike. To je garancija uspjeha neke političke opcije, a i društva i države u cjelini. A kod nas u Bosni i Hercegovini uglavnom obrnuto. Što lošiji kadar, to bolje. Neće se miješati u svoj posao. Jer kako će se miješati kad ne znaju. Možda nauče…, zaključila je Čolo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija