Alma Čolo: SDA neće u opoziciju, male stranke nemaju šanse

Alma Čolo, članica Predsjedništva SDA govorila je na BHRT-u o planovima SDA i formiranju vlasti na državnoj i federalnoj razini.

-Mi nećemo u opoziciju. To je volja malih političkih stranaka koje nisu pobijedili na izborima i dijela međunarodne zajednice, izgleda da danas potpusju sporazum za Vijeće ministara BiH.

Vidjet ćemo šta će biti, kazala je Čolo.

-HDZ i SNSD ne žele SDA u vlasti, male stranke kojima smo mi omogućili egzistenciju na političkoj sceni formirat će vlast na državnom nivou, kazala je ona te dodala kako je SDP dobio upola manje glasova od SDA.

„Mi smo mislili da možemo s SDP-om činiti vlast.

“Bakir Izetbegović je javno pozvao te stranke, ja mislim da vlast s malim strankama neće biti efikasna, nisu dobili veliku podršku građana nemaju iskustva”, kazala je ona.

Jedino Zvizdiću odajem priznanje jer je stekao znanje u SDA, Konaković nema nikakvo iskustvo na državnom nivou, Kukićeva partija je minorna – on je presuđen.. Nermin Nikšić je i na prošlim izborima dobio samo 4 hiljade glasova, na ovim čak nije ušao ni preko kompenzacije u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

SDP je rekao da ne žele s nama, smatram da ih ne treba zvati. Kad su bili na vlasti donijeli su pogrešne poteze u RS-u. Radili su pogrešne stvari za državu pa se ne nadam dobrom u ovom mandatu, kazala je ona, prenosi Slobodna Bosna.

Na pitanje da prokomentira odluku federalnog ministra Edina Ramića o dodjeli paketića, kazala je da sva djeca čiji roditelji to žele trebaju dobiti paketiće, te kako ne zna šta je sa Edinom Ramićem.

Zašto Ramiću (SDA) smeta Djeda Mraz i podjela paketića za djecu?

Podsjetimo, ministar za izbjeglice i raseljena lica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Edin Ramić nije odobrio zahtjev Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika da u prostorijama ovog ministarstva upriliče novogodišnju svečanost na kojoj bi djeci uposlenika bili uručeni novogodišnji pokloni. Ramić u dopisu navodi da “najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje”. Zbog toga je od Sindikata zatražio da dopune svoj zahtjev anketom u kojoj bi uposlenici odgovorili da li dodjela novogodišnjih paketića i prisustvo Djeda Mraza vrijeđa njihove osjećaje ili osjećaje njihove djece.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79