Alma Destanović u suzama molila da je puste, otkrila i odakle joj stotine hiljada maraka na računu

Marsela Bajramović, advokatica Alme Destanović, na večerašnjem ročištu je kazala da se njenoj branjenici na teret stavljaju potpisivanja dva ugovora za najam parkinga po ovlaštenju načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Kada je u pitanju određivanje pritvora Almi Destanović, tužilac Soldat je kazao da postoji opasnost od bjekstva i na taj način izbjegavanja krivične odgovornosti jer je državljanka Kosova i Srbije, javlja Avaz.

– Na Kosovu ima porodičnu kuću u kojoj živi njena majka. Ako bi pobjegla na Kosovo, Tužilaštvo ne bi moglo poslati ni dopis da je izruče zbog odnosa sa Kosovom.

Osim toga Kosovo ne izručuje svoje državljane. Osim što je zaposlena u Općini Stari Grad, ona nema nikakve veze sa BiH. S obzirom da je osumnjičena za teška krivična djela za koja joj prijeti kazna zatvora od 20 godina, Tužilaštvo smatra da ima veliki motiv da pobjegne – rekao je.

Njena advokatica je navela da Destanović sarađuje sa tužiocima i da nema razloga za bijeg. Napomenula je da FUP već tri godine istražuje Općinu i da je htjela bježati mogla je.

Što se tiče novca navedeno da ima dva brata ta u Njemačkoj i da su joj prije primanja bila 40.000 KM godišnje.

Destanović je kroz suze, kao majka, molila od Suda samo da joj se ne oduzme pravo da bude s djetetom.

– Samo vas to molim – kazala je uplakana Alma.

Također je kazala da moli Sud da zatraži zapisnik o izuzimanju stvari i novca koji je nađen u stanu kako bi se utvrdile stvari kako jesu.

Istakla je da nema putne isprave Kosova te da je voljna da preda pasoše BiH i Srbije kako bi se sud odredio izricanju mjera zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79