Alma treba našu pomoć više nego ikada: Za transplantaciju potrebno 200.000 KM

Jedini spas joj je ponovna transplantacija, ali ovaj put ne samo bubrega nego i gušterače, koja je sada prioritet.

Hrabra 38-godišnja Alma Kovačić iz mjesta Aladinići kod Stoca preživjela je razna životna iskušenja. Njena borba za život traje godinama, te iako je iz dana u dan sve očajnija, na predaju i ne pomišlja.

Sa samo pet godina joj je dijagnosticiran dijabetes tip 1. Dijabetes joj je teško oštetio bubrege i gušteraču. Oba roditelja bili su joj donori bubrega, majka prije 15 godina (bubreg bio u funkciji četiri godine) i otac prije skoro četiri godine (transplantacija rađena u Francuskoj). Godine je provela na dijalizi. Sve je to rezultirao i sljepoćom na lijevom oku. Nakon što drugi donirani bubreg prestaje da funkcionira, zbog lošeg stanja gušterače, ponovo se morala vratiti dijalizi, koju je ionako teško podnosila.

Jedini spas joj je ponovna transplantacija, ali ovaj put ne samo bubrega nego i gušterače, koja je sada prioritet. U međuvremenu život joj zadaje novi udarac. Trenutno je smještena na SKB-u Mostar gdje čeka amputaciju prstiju na stopalu. Stanje se iz dana u dan pogoršava, dijabetes uzima svoj danak. Almi transplantacija oba organa život znači, a u njenom slučaju život košta oko 200.000 KM.

Dvjesto hiljada maraka njena porodica nema. Žive od očeve penzije i njene socijalne pomoći. Zato joj je potrebna pomoć dobrih ljudi. Zdrav čovjek ima 1.000 želja, a bolestan samo jednu, da ozdravi. Samo zajedničkim snagama možemo učiniti da se Almina želja ostvari, da nastavi živjeti život bez bola. Svaka donirana marka je korak ka Alminom boljem sutra, ka ostvarenju jedne joj jedine želje, da ozdravi, prenosi Ilijašnet

Novac se može uplatiti na žiro račune:

Za uplate iz BiH:
Alma Kovačić
1613000076889627
Raiffeisen Bank

Za uplate iz inostranstva :
Raiffeisen Bank dd BiH
SWIFT CODE :RZBABA2S
Iban code: BA391613000076889627
Alma Kovacic

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments