Almedina iz Zenice dobila otkaz. Kaže da je mjesecima trpila fizičko maltretiranje a gazda sve to demantira

Almedina iz Zenice je na svom Facebook profilu izjavila kako je posljednjih 6 mjeseci žrtva psihičkog i fizičkog maltretiranja od strane gazde. Sve je prijavila policiji i ovo je njega strana priče.

“Nakon 6 mjeseci psihičkog maltretiranja, danas je došlo i do fizičkog, gdje mi je izvrnuo dotični ruku, meni i ženi od 60 godina koja ništa nije kriva. Samo sam došla mirnim putem tražit da mi isplati za moj rad i eto šta se desilo.

Zapisnik je napravljen u policiji i izvaden je ozljedni list pa ćemo nastaviti dalje, pravnim putem!!” – izjavila je Almedina Smriko iz Zenice.

Njen post zabilježio je veliki broj komentara.

“Pa koliko sam vidjela u demantu vlasnika fast fooda u kojem si radila a vjerujem mu bila si neodgovorna na poslu. Jel mislis da mozes ne doci na posao bez objasnjenja ? Evo svi vi radite ovdje koji ste je podrzali jeeel mozete ne otic na posao. Vlasnik objekta je obrazlozio znaci izmislila si i lazes i nek ti nije platio tvoju neodgovornost. Ti si ugrozila nesto u sta je on ulozio svoje pare svoj hljeb i hljeb koji je tebi dao. Smatram da si malo preletila ovim objavama javno ovako, ako si ti ugrozena ili ti ugrozila njeg nek istina izadje na vidjelo dokazima kamere koje vlasnik kaze da ima pa da pravda bude zadovoljena.

dakle on treba da nekome zavrce ruku??napisao sam maloprije a i vama cu evo sve da ste u pravu sve recimo da je ona kriva..da je sobila otkaz zbog svega sto ste naveli i da je nije platio zbog toga sve to stoji…ali uvrcati ruku zeni i sutirati je jeli to po vama ok???recimo zar nije mogao pozvati policiju i kazati remeti mi u radnji javni red i mir dao sam joj otkaz zbog toga i toga i eto a ne nekoga tuci…kazem naravno nisam svjedok vwc po ovim obiavama pisem..ne branim niloga nit sam na bilo cijoj strani..da li je po vama to rjesenje zavrcati ruku i sutirati nekoga van radnje…sta bismo mi ucinili da vama i vasoj majci uradi isto ne samo on nemam nista protiv vlasnika ne znam ni tko je vwc opcenito bilo koji poslodavac”
Vlasnik Haris sve ovo demantira.
Poštovani sugrađani, cijenjeni kupci i poslovni partneri, sa gnušanjem odbacujemo optužbe koje se viralno šire društvenim bespućima, pokušavajući, na jedan bezobrazan i zao način, narušiti našu reputaciju i ugled.
Usmjerene su direktno na vlasnika naše kompanije i kao takve moraju biti opovrgnute smjesta, činjenično i argumentovano❗️
➡️ Na početku izlaganja ćemo se osvrnuti na uslove rada u našem mladom i uspješnom preduzeću. Uslove rada koje je punih 6 mjeseci uživala naša bivša uposlenica.
1. Osmosatno radno vrijeme, bez prekovremenih sati
2. Slobodni dani
3. Uvećane dnevnice prilikom rada na državni praznik
4. Godišnji odmor 20 dana
5. Isplaćen regres za korištenje godišnjeg odmora
6. Novčani darovi za ostale praznike
7. Rad bez torture i bilo kakve vrste pritiska
⚠️ Bivša uposlenica, koja podlo laže, je radila kod nas 6 mjeseci.
Za tih 6 mjeseci je napravila desetine povreda radne obaveze, pri tome ne pokazujući nikakvo kajanje niti želju da koriguje svoj radni učinak❗️
Redovno je kasnila na posao, bila nemarna prilikom samog rada, nije odlazila na redovne sanitarne preglede, zbog svoje aljkavosti je oštetila skupocjeni inventar.
NIKADA joj, zbog svih gore navedenih prekršaja, nije odbijena niti jedna marka!
Željeli smo da vjerujemo u nju i bili smo ubjeđeni da će stvari doći na svoje mjesto. Nismo pristalice konstanog mijenjanja radnika, te je naš odnos prema njoj bio upravo takav, stimulativan i pun razumijevanja. Dokaz tome je da je, u decembru 2023, dobila uvećanje plate 10%.
Sve ovo navedeno ona naziva psihičkom torturom.
Idemo dalje ⬇️
📕 Ugovor o radu joj je istekao 29.02.2024., te je 02.03.2024. na potpis dobila novi, za narednih 6 mjeseci. Taj Ugovor nikada nije potpisala, nego ga je uredno smjestila na mjesto sa ostalom dokumentacijom. Faktički je od tog momenta radila neprijavljena, čime je ugrozila preduzeće koje hrani više porodica, uključujući i njenu!
Sve to je nije spriječilo da uredno konzumira uvećanu dnevnicu za Dan nezavisnosti i novčani dar za 8. Mart.
Sigurno se pitate zašto nismo provjerili da li je potpisala Ugovor. Nismo, jer smo joj vjerovali i to je naša najveća i jedina greška u svemu❗️
📅 09. marta se nije pojavila na redovnom sanitarnom pregledu i taj postupak je bio crveni karton.
❌️ Sutradan se nije pojavila na poslu, bez ikakvog obavještenja bilo kome, te smo bili prinuđeni da angažujemo novu uposlenicu❗️
➡️ Sutradan je došla da vrati ključ od objekta i da potražuje novac za dane koje je radila neprijavljena. Rečeno joj je da novac neće dobiti, pa je uz psovke otišla.
Poslije je nekolicinu puta pisala poruke našem vlasniku, zahtijevajući novac, pa kad joj je ponovo rečeno da ga neće dobiti, prešla je na kletve i vrijeđanje.
➡️ Konačno, jučer u 10:45 se pojavila u objektu, u društvu izuzetno napadne ženske osobe, starije životne dobi. Drsko i bezobrazno su ušle u radnju tražeći novac od našeg vlasnika, pri tome odbijajći da izađu dok im se potraživanja ne isplate. Također je našem vlasniku prijećeno “nekim ljudima koji će doći”. Ko su ti ljudi zbilja ne znamo❗️
U radnji su se zadržale 5 minuta, time ugrožavajući protok kupaca i samo poslovanje pa je naš vlasnik bio prinuđen da ih izbaci upotrebom fizičke snage. ⚠️⚠️Nije bilo nikakvih poluga ni zavrtanja ruku, samo čisto izgurivanje iz privatnog prostora. Sve ovo je potkrepljeno snimcima dvaju nadzornih kamera i apsolutno je provjerljivo‼️
Nakon što su izbačene, udaljile su se u nepoznatom pravcu.
❗️REZIME ❗️
🔶️ Zbilja nismo željeli da pišemo ovako opširne demante, međutim, u pitanju je naša reputacija, pa moramo.
Mi smo neko ko je, za jako kratko vrijeme, postao prepoznatljiv brend na zeničkoj ugostiteljskoj sceni. Iako postojimo nepunih 8 mjeseci, bilježimo permanentan rast, a dokaz tome je široka lepeza naših kupaca koji nam se stalno vraćaju.
🔶️ Izdvajamo se od drugih po svim parametrima, uključujući: kvalitet, uslužnost, ljubaznost, tačnost…
Za nepunih 6 mjeseci smo ušli u PDV sistem i na to smo ponosni❗️
⚠️⚠️ Jedni smo od rijetkih u ovoj branši koji svojim radnicima kompletan dohodak 💱 isplaćuju na žiro račun, bez ikakvih koverti i ostalih gluposti‼️ Poštujemo svakog, ali svako ne poštuje nas i zato će pravno odgovarati!
🔶️ Nećemo dozvoliti da neostvareni, ljigavi pojedinci kvare sve ono odlično što smo vlastitim radom ostvarili❗️
Ostajte nam dobro i zdravo.
🔥 Wow, kakva hrana❗️🔥
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79