Almir Jašarević i Mirza Drinić pretukli muškarca zbog navodnog duga

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona 4. novembra podiglo je optužnicu protiv Almira Jašarevića i Mirze Drinića zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede iz člana 172. stav 1. u vezi sa članom 31. KZ FBiH.

Optužnicu je u cijelosti potvrdio 5. novembra sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

Prema navodima iz optužnice Jašarević i Drinić su 1. septembra ove godine oko 10 sati u ugostiteljskom objektu „Stari sat“ u Zenici učestvovali u fizičkom obračunu. Nakon prepirke i rasprave sa Š. D. zbog novčanog duga prema Jašareviću za kojeg je oštećeni rekao da ga ne poznaje i da mu ne duguje nikakav novac, došlo je do fizičkog napada na Š. D.

Jašarević i Drinić se terete da su Š. D. zadali po nekoliko udaraca otvorenim šakama u predjelu lica od kojih udaraca je pao na pod.

– Zatim su mu zadali još po nekoliko udaraca šakama po cijelom tijelu, nanijevši mu time tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma nosne kosti sa pomakom, te više povreda u vidu nagnječenja na glavi, lijevom ramenu, ljevoj nadlaktici i leđima, navedeno je u optužnici.

Almir Jašarević je i ranije privođen zbog sumnji da se bavio iznudom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79