Almiru hitno potreban lijek Obinutuzumab: Iz Goražda upućen apel

Humanitarno udruženje “Svjetlo grada” iz Goražda danas se obratilo javnosti sa hitnim apelom za pomoć Almiru Tutiću iz Goražda, koji se bori s teškom bolešću. Almiru je dijagnosticiran rak limfnih čvorova i rak krvi prije tri godine, a od 2020. godine prolazi kroz brojna ispitivanja, terapije i tretmane.

Njegovo trenutno stanje zahtijeva hitnu terapiju imunoterapijom održavanja, a za to mu je neophodan lijek Obinutuzumab. Nažalost, troškovi ovih lijekova su visoki, i kako bi nastavio liječenje, Almiru su potrebne četiri kutije ovog lijeka, što iznosi ukupno 10.000 KM. Ovo će mu osigurati terapiju do maja iduće godine, kada će započeti sa novim pregledima.

Almir je borac, otac malenog dječaka kojeg je dobio nakon 15 godina braka, i njegova borba je borba za porodicu, sreću i život.

Svaka donacija je od velike važnosti i pomoći će nam da dostignemo cilj. Možete se pridružiti akciji na nekoliko načina: Uplatom na žiro račun Udruženja: 1415255320023297, otvoren u BBI banci.

Putem Paypal računa Udruženja: https://www.paypal.com/paypalme/svjetlograda

Također, u mnogim objektima u Goraždu postavljene su humanitarne kutije udruženja gdje možete donirati svoj doprinos. Nijedan iznos nije premalen, svaka marka je korak prema njegovom cilju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79