Amar Dovadžija među kandidatima za v. d. direktora Sarajevo šuma

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković je u izjavi za Klix.ba potvrdio da je Amar Dovadžija jedan od kandidata za v. d. direktora preduzeća Sarajevo šume. Vjeruje da bi Dovadžija dobro radio posao direktora u ovom preduzeću.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić nam je kazao da preduzeće trenutno nema direktora jer je istekao mandat prethodnom direktoru. Naglasio je da će tek biti razmatrano imenovanje novog čelnika Sarajevo šuma.

Prema riječima Konakovića, on zagovara da novi direktor upravo bude Dovadžija koji je, podsjećamo bio kandidat Četvorke – NiP,-a Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) za načelnika Ilijaša na posljednjim lokalnim izborima.

Istakao je da ima njegovu podršku, a obrazložio je i zašto.

“On je jedan od kandidata za tu poziciju. Moram reći da ima moju ličnu podršku i nas nekolicine koji smo ga predlagali iz nekoliko važnih razloga. Po Statutu Sarajevo šuma, potpuno zakonito neko ko ima društveni smjer (op. a. stečeno visokoškolsko obrazovanje u društvenim naukama) može biti direktor. On ne dolazi sam, već sa ekipom ljudi koji su pravnici i inžinjeri šumarstva. Dakle, jedan tim koji zadovoljava stručne i političke kapacitete”, rekao je Konaković.

Kako je kazao, poznavajući situaciju u ovom preduzeću bitno je da direktor bude hrabra i politički svjesna osoba.

“Da preduzeće oslobodi iz ralja Mahira Devića (op. a. zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini KS) i Općinskog odbora SDA Ilijaš”, dodao je.

Naglasio je da je riječ o imenovanju za v. d. direktora na tri mjeseca. Poručio je da se Sarajevo šume, kako je naveo, moraju osloboditi od političkog utjecaja i da se steknu uslovi da stručno djeluje.

Konaković je ukazao da će odluku o imenovanju donijeti kantonalna organizacija NiP-a. Ponovio je podršku za Dovadžiju.

“Poznavajući Dovadžiju i njegove kapacitete, navijam da on bude direktor iz ovih razloga”, naglasio je.

U završnici razgovora je potcrtao da će nakon jedne do dvije sedmice po imenovanju Dovadžije biti jasno o čemu on govori kada su u pitanju Sarajevo šume piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79