Amar Hamzić prvi put nakon izvještavanja iz Konjica: Trpio sam prijetnje, ali opraštam svima

Dobro poznato lice FACE TV-a je Amar Hamzić, rođen 1995. godine u Sarajevu, bachelor je kriminalističkih nauka, Odsjek sigurnosni studiji. Već s 18 godina počeo je raditi u jednoj marketinškoj agenciji, kasnije se aktivno bavio modelingom, a potom radio na Hayat televiziji, prošavši na audiciji „TV lice“. Nedugo potom prelazi na FACE TV, gdje i danas radi.
U jeku pandemije Corona virusa, u martu ove godine, Amar se našao na udaru kritika bh. javnosti zbog svog izvještavanja iz Konjica, kada je ovaj grad nazvao bosanskim Wuhanom. O ovoj temi nije se oglašavao sve dosad, kazavši samo za magazin „Azra“ kako mu je to bio najteži period u karijeri.

– Najteži period u karijeri je definitivno taj nakon mog izještavanja iz Konjica. Izvještavanje i ono što sam rekao na samom kraju je pogrešno shvaćeno. Iz najbolje namjere da ljudima ukažemo koliki je problem u tom predivnom gradu, sve je otišlo u pogrešnom smjeru. Nakon tog izvještavanja, pristizale su brojne poruke i pozivi, kako riječi podrške, tako i osude. Pristizale su i brojne prijetnje, u privatnim porukama, javno na društvenim mrežama… Tih dana definitivno nisam bio psihički dobro, u jednom trenutku sam pokušavao objasniti ljudima šta sam, ustvari, htio reći, a istovremeno nisam imao snage – kaže nam Amar, otkrivajući kako mu se u tom periodu bilo teško nositi s komentarima.

– Jako mi je teško palo, psihički posebno. Ovo je prvi put da u javnosti govorim o tome. Dobijao sam svakodnevno stotine poruka prijetećeg sadržaja. Mojim roditeljima je najteže palo, mama je plakala danima čitajući negativne komentare o meni. Ja opraštam tim ljudima, shvatam da je svima bilo teško, ali, jedina smo ekipa koja je došla u Konjic u tom periodu, mislim da to dovoljno govori koliko volimo taj grad i cijenimo ljude koji žive u njemu, samo smo htjeli pomoći. Htjeli smo da zajednički prebrodimo teške dane. Konjic je i naš grad u koji rado dolazimo, to su naši ljudi s kojima dijelimo isti vazduh… Život ide dalje, meni je najbitnije da su moje namjere bile dobre i iskrene – prenosi Azra.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79