AMAR KOVAČI OSUĐEN NA ČETIRI I PO GODINE ZATVORA

Kantonalni sud u Mostaru nepravomoćno je na četiri i po godine zatvora osudio Amara Kovačija (22) iz Mostara. Izrečena mu je i mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri godine.

Kovači je 11. septembra 2015. godine skrivio saobraćajnu nesreću na magistralnoj cesti Mostar – Sarajevo, usljed čijih je posljedica dan poslije, podlegla Lejla Gušo (27), dok su A. S., A. B. i N. B. zadobili teške tjelesne povrede.

Svi oni su se nalazili u automobilu Audi, u vlasništvu R. M., kojim je bez vozačkog ispita i s 1.35 promila alkohola u krvi upravljao Kovači, prenosi Avaz.

On je, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, u jednom momentu krenuo u pretjecanje kolone automobila, a ubrzo je izgubio kontrolu nad upravljačem te je došlo do zanošenja vozila, a onda i prevrtanja te na koncu sudara s teretnim motornim vozilom.

– Po dobivanju pismenog otpravka presude, Tužilaštvo će odlučiti o eventualnom ulaganju žalbe na ovu presudu – saopćili su jučer iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79