Amaterizam MUP-a KS: Policija nije u stanju osigurati utakmicu “visokog” rizika

Večeras se na Stadionu Grbavica igra vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, a utakmica će biti odigrana bez navijača gostujućeg tima.

Prije utakmice se desilo par incidenata, odnosno, navijači jednog i drugog kluba su se sukobili na Grbavici, pripadnici MUP-a KS su pohapsili nasilnike, a nakon toga su donijeli odluku kojom bi se riješili posla i obaveza.

Odlukom MUP-a KS Hordama zla je zabranjeno prisustvovanje utakmici.

“FK Željezničar obavještava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju. Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica”, naveli su iz FK Željezničar u saopćenju.

Iz FK Sarajevo su odmah reagovali i zatražili povlačenje odluke MUP-a KS.

“FK Sarajevo uputio je urgentan dopis MUP-u Kantona Sarajevo da razmotri odluku kojom će 1500 navijača ostati uskraćeno za prisustvovanje derbiju.

Bez navijača derbi gubi svoju čar. Želimo stati u njihovu odbranu! Upućujemo oštru kritiku za incident koji se dogodio jutros, ali to nije razlog da navijači koji su kupili svoje ulaznice ostanu bez mogućnosti prisustva, a bordo tim da bude uskraćen podrške najvjernijih bordo navijača”, napisali su iz FK Sarajevo.

Horde zla su, prema trenutnim informacijama sa terena, prihvatile odluku policije i nisu se pojavili na mjestu na kojem je dogovoreno okupljanje navijača.

MUP KS ovakvim odlukama pokazuje da nisu na visokom stepenu profesionalizma kada je u pitanju osiguravanje utakmica “visokog” rizika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79