Ambasada Rusije: Proširenje EU po diktatu Washington

Iz Ambasade Rusije u BiH saopšteno je da se proces proširenja Evropske unije odvija po diktatu Washingtona, koji nastoji da nanese strateški poraz Rusiji.

Komentarišući stav Delegacije EU u BiH o sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, iz Ambasade Rusije su rekli da nervozna reakcija ove delegacije izgleda kao ultimatum gospodara – EU, prema vazalu – BiH.

“Želimo da pitamo naše evropske kolege – gdje se izgubilo poštovanje suverenitetu BiH, koje Brisel toliko često naglašava? Ispostavlja se da kada političari u BiH postupaju polazeći od interesa svojih birača i naroda, ali u suprotnosti sa postavkama tzv. kolektivnog Zapada, oni se automatski proglašavaju “agentima Kremlja”, koji šire “maligni ruski uticaj”. Vidimo u takvom pristupu neskriveno licemjerje, koje svjedoči o zaboravu ozloglašenih evropskih vrijednosti radi geopolitičkih aspiracija svog starijeg partnera – SAD”, naveli su iz Ambasade.

Iz ruske Ambasade kažu da je “već odavno očigledno da se proces proširenja Evropske unija odvija ne na osnovu visokih ideala zapadne civilizacije, nego pod diktatom Washingtona, koji fanatično teži usko sebičnom i u isto vrijeme suludom cilju – da nanese strateški poraz Rusiji”.

“Stoga, EU se pretvorila u bezvoljni i pokorni instrument SAD-a, koji bezobzirno podstiče nacistički režim u Kijevu na štetu istinskih težnji naroda Evrope, koji su postali t
aoci briselske birokratije”, naveli su iz Ambasade.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79