Ambasada Rusije odgovorila Helezu za “Plan A” i “Plan B”

Glavni razlog izjava ministra odbrane u Vijeću ministara Zukana Heleza u vezi sa posljednjim odlukama Narodne skupštine RS, osim lične frustracije, je i narativ koji nameće kolektivni Zapad, doslovno zasićen prijetnjama, ultimatumima i samovoljnim sankcijama, saopćeno je iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

– Nažalost, pojedini političari u Sarajevu postali su zavisni od takve retorike, pozivajući “Velikog brata” da obavi sve “prljave poslove” i kazni neposlušne, koji se, kao i u nekim vremenima, proglašavaju neprijateljima naroda – istakli su iz ruske Ambasade na pitanje Srne da prokomentarišu Helezovu izjavu da ima razrađen “Plan A” i “Plan B” ukoliko Tužilaštvo BiH ili Kristijan Šmit ne reaguju nakon što je Narodna skupština RS usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH.

Iz Ambasade Ruske Federacije navode da za BiH postoji samo jedan plan “tri plus jedan” – dijalog, kompromis, dogovor.

– Obavezan preduslov je odsustvo vanjskog uticaja – ističu iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79