Ambasade o rušenju Vlade KS: Posvećeni smo građanima, a ne političkim strankama

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije oglasile su se zajedničkom izjavom u svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenu Vlade Kantona Sarajevo.

U izjavi su ponovili kako su posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji.

– Politike i političare treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava. U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana. Spremni smo na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje – stoji u zajedničkoj izjavi.

Dodali su i kako su BiH potrebni političari koji su dorasli zadacima s kojima se zemlja suočava te da će nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se s njima suoče na efikasan način.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79