Ambasador Senaid Memić predao vjerodajnice malezijskom kralju

Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaid Memić predao je danas vjerodajnice kralju Malezije Yangu di-Peruanu Agongu Al Sultanu Abdullahu Ri’ayatuddinu Al-Mustafi Billahu Shahu Ammarhumu Sultanu Hajiju Ahmadu Shahu Al- Musta’inu Billahu.

Kako su saopćili iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, tokom prijema, koji je uslijedio nakon ceremonije predaje vjerodajnica, Memić je istakao da su odnosi Bosne i Hercegovine i Malezije na visokoj razini.

Iskazao je zahvalnost za pomoć koju je Malezija pružila Bosni i Hercegovini u procesu postdejtonske obnove, a posebno za pružanje pomoći kroz programe tehničke saradnje i školovanja studenata iz Bosne i Hercegovine.

Malezijski kralj je naglasio da Malezija u Bosni i Hercegovini vidi istinskog prijatelja i vanjskopolitičkog partnera izražavajući uvjerenje da, i pored trenutnih problema, postoji potencijal za daljnje unapređenje odnosa kroz političku, ekonomsku i kulturnu saradnju.

Ambasador Memić predao vjerodajnice malezijskom kralju (Foto: MVP BiH)
Ambasador Memić predao vjerodajnice malezijskom kralju (Foto: MVP BiH)

Uvjeren da će tokom mandata ambasadora Memića odnosi dvije zemlje biti podignuti na višu razinu te da će se, pored aktuelnih problema s pandemijom koronavirusa, otvoriti nove mogućnosti za širenje saradnje dvije prijateljske zemlje.

Na kraju je Memiću poželio uspješan rad i naglasio da će od Vlade Malezije imati punu podršku tokom boravka i rada u toj zemlji, saopćili su iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Memić je kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) bio načelnik Ilidže od 2011. do 2020. godine prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79