Ambasadorica Kosova: Srbija je pobijeđena

Ambasadorica Kosova u SAD Vlora Citaku uporedila je Srbe s najvećim zlom u “Igri prijestolja”, prenose srbijanski mediji.

Objavom na Twitteru, šefica diplomatske misije Prištine u New Yorku uporedila je odnose Beograda i Prištine s dešavanjima u popularnoj seriji.

Treća epizoda posljednje sezone “Igre prijestolja”, pored toga što predstavlja najdužu scenu borbe, možda je i najiščekivanija epizoda svih vremena. U njoj se odvila borba živih, predvođenih Starkovima i princezom Daenerys Targaryen, i Bijelih hodača i vojske zombija, predvođenih Kraljem noći.

Citaku je sinoć, nakon svjetske premijere, objavila:

– Igra prijestolja! Pa, kuća Stark je pobijedila u velikom ratu. Da bismo to preveli na termin Kosova, Srbija je pobijeđena. A sada, ko će sjediti na prijestolju… to više nije važno! Veliki rat je donio pobjedu! A za ostatak… pa, ako nam se ne sviđaju, pobijedit ćemo ih!”

Bijeli hodači su definitivno poraženi, a njih je Citaku uporedila sa Srbima, kojima predviđa skori poraz, misleći, po svoj prilici, na pregovore o statusu koji se danas popodne nastavljaju u Berlinu, navode mediji iz regiona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments