Amel Redžović i Fatima Šabanović odlučili doći do “brzih para”

Sarajlija Amel Redžović (32) i njegova djevojka Fatima Šabanović (37), svega pet sati nakon pljačke prodavnice „Konzum“ u ulici Marka Marulića u Novom Sarajevu, pali su u ruke policije.

Veliko povjerenje

Kako saznaje „Avaz“, Redžović je preuzeo grublju i nezahvalniju ulogu te je upao u prodavnicu. Prijeteći nožem isprepadanoj radnici, pokupio je novac i napustio prodavnicu. Šabanović je imala ulogu vozača te ga je sačekala u Fiat Puntu, kojim su pobjegli.

U trenucima dok su vjerovatno brojali plijen, radovali se, grlili i ljubili, u ulici Ruđera Boškovića u Novom Sarajevu, policajci su zaustavili i kontrolirali njihov Fiat. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je razbojnički par imao peh i da su pali sasvim slučajno. Policajci su, u saradnji s kolegama iz kriminalističke policije, istog dana u sklopu redovnih aktivnosti imali pojačanu kontrolu osoba i vozila, što je rezultiralo hapšenjem Amela i Fatime.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da su oni 13. avgusta opljačkali i radnicu kioska u ulici Behdžeta Mutevelića, također u Novom Sarajevu. Inače, prodavnica u ulici Marka Marulića i ranije je u više navrata bila na meti razbojnika.

Naš izvor kaže da nije rijetkost da u pljačkaške pohode idu ljubavni parovi.

– Ljubavni parovi često se odluče da zajedno pljačkaju. Razlog je taj što imaju veliko povjerenje jedno u drugo. Najveći je motiv koristoljublje. To je ključni motiv, bilo da je riječ o krađi, pljački ili prevari. To što je njih dvoje u vezi, nije presudno. Njih dvoje, kad se sretnu ili uđu u vezu, sumnjam da je prvo o čemu su razgovarali da će nekoga opljačkati. Ali, s vremenom oni, očigledno, shvate da je to lak način kako mogu doći do „brzih para“ – priča naš sagovornik.

Lažni alibi

Istražitelji su u više navrata nabasali i na djevojke ili supruge, koje ne učestvuju u krivučnim djelima, ali pokušavaju na svaki mogući način zaštititi momka ili supruga, pa i po cijenu da robijaju.

– One su, da bi zaštitile voljenu osobu, spremne da lažu i prave lažni alibi. Ako su im ljubavnici u bijegu, pokušavaju ih sakriti ili policiju okrenuti na pogrešan trag – zaključio je naš izvor.

Gadžo: Hapšen 2017. godine - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Djevojka čuvala stražu

Skoro identičan slučaj zabilježen je 2017. godine. Alem Gadžo i njegova djevojka Ema Ljaljaj opljačkali su prodavnicu “Amko komerc” u Novopazarskoj ulici u Novom Sarajevu. Gadžo je upao u prodavnicu, dok ga je za to vrijeme u Toyoti čekala Ljaljaj i čuvala mu stražu. On je potom, prijeteći radnici pištoljem, oteo pazar, nakon čega je ušao u vozilo i zajedno s Ljaljaj pobjegao. Policajci su za 20 minuta rasvijetlili razbojništvo te uhvatili drske pljačkaše. Zanimljivo, i oni su pali u vozilu u kojem je tada pronađen oteti novac i pištolj kojim je prijećeno nesretnoj radnici.

Stolar i prodavačica

Stolar Kenan Karamustafić (32) i prodavačica Adisa Čengić (28) 2017. godine upali su u kuću na Ilidži koju je kao podstanar koristio državljanin Kuvajta A. S. A., koji je tražio usluge masaže. Umjesto masaže, Kuvajćanin je dobio batine. Karamustafić je od oštećenog uzeo kofer, tri mobitela, novac, parfem, dvije jakne, duksericu, prsluk, donji dio trenirke, pjenu za brijanje, pasoš… Karamustafić je ponovo više puta udario nesretnog čovjeka i stavio ga u kadu prijeteći mu. Za to vrijeme Čengić je iz dnevnog boravka uzela još jedan mobitel…

Berjamin Kubat i Sanela Bešić su u aprilu 2014. godine u stanu zgrade u sarajevskom naselju Alipašino Polje brutalno pretukli, zadavili i opljačkali staricu Nasihu Aljiljaj. Teretili su se i za pljačku Safeta Glavovića. Kantonalni sud u Sarajevu Kubatu i Bešić izrekao je 36 godina zatvora. Njih dvoje do danas slove za najbrutalniji par.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments