Amelu Jašareviću osumnjičenom za likvidaciju Mehmeda Ramića produžen pritvor

Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je u cijelosti prijedlog Tužilaštva KS te je za naredna dva mjeseca produžio pritvor Amelu Jašareviću Šaji koji je osumnjičen za likvidaciju Mehmeda Meše Ramića na Pofalićima, počinjeno pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, potvrdila je Avaz sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Sanela Rondić.

Vijeće je utvrdilo da postoji opravdana bojazan da bi Jašarević na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Također je utvrđeno da su ispunjeni svi ostali razlozi, odnosno da je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Zatim, likvidacija Ramića je posebno teško, s obzirom na način izvršenja. Oni su ga okružili autima na raskrsnici i usmrtili ga sa više hitaca iz pištolja.

Postoji i bojazan da bi puštanjem na slobodu osumnjičenog to rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Jašaraveić je nakon lišenja slobode priznao da je pucao.

Podsjetimo, danas je pomagačima Edvinu Imamoviću i Igoru Zuki ukinut pritvor i određene su im mjere zabrana kretanja.

Zuko i Imamović pušteni na slobodu: Pomogli Kabašu u bjekstvu nakon likvidacije Ramića

Za Adelom Kabašem koji je pobjegao u Crnu Goru raspisana je međunarodna potjernica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79