Amer i Dino Karić privedeni u Sarajevu: Drže nargila bar “Dubai”

Braća Karić, Amer i Dino, jučer su uhapšeni u akciji MUP-a Kantona Sarajevo „Overdose“, zajedno s još šest osoba.

Amer i Dino su poznati ugostitelji i drže nargila bar „Dubai“ u sarajevskom naselju Hrasno piše Avaz

Braća su prilično aktivna na Instagramu i ne libe se pokazivati svoj luksuzni život.

Jučerašnja akcija je provedena s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama, oružjem i proizvodima dvojne upotrebe. Grupa je komunicirala putem Sky aplikacije.

U akciji su uhapšeni A.K. (1989), D.K. (1992), A.Z. (1993), A.S. (1983), A.K. (1994), A.J. (1989), Z.M. (1983) i E.B. (1976). Nad njima je provedena kriminalistička ovrada u prostorijama MUP-a KS

Među uhapšenima su i Adis Selimović, Zlata Mujkić i Aldin Zornić.

Izvršeni su poretresi na 18 lokacija, među kojima i objekti braće Karić u Buča Potoku.

Policijski službenici su privremeno oduzeli i šest putničkih motornih vozila (Mercedes, Škoda, Fiat, BMW i dva VW), te dva motocikla (Honda, Yamaha), koji su deponovani u prostor Depoa oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo.

Pronađena je i određena količina novca, određena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje – pištolj s pripadajućom municijom, te drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79