Američka Ambasada: Dodikove prijetnje otcjepljenjem od BiH su antidejtonske i opasne

Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini su se oglasili i naglasili kako je separatistička politika Milorada Dodika opasna, ne samo po stabilnost i sigurnost BiH, nego i cijelog regiona zapadnog Balkana.

– Separatistička retorika Milorada Dodika i prijetnje otcjepljenjem od Bosne i Hercegovine su antidejtonske i opasne, ne samo po stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine, već i po stabilnost i sigurnost cijelog regiona zapadnog Balkana.

Ovakve izjave, kao i njegovo antidejtonsko djelovanje i pokušaji podrivanja države Bosne i Hercegovine su upravo razlog zašto je gospodin Dodik pod američkim sankcijama.

Prema ustavu Bosne i Hercegovine ne postoji pravo da se entitet ili bilo koja druga poddržavna jedinica otcijepi.

Zablude gospodina Dodika opasno su odvraćanje od mirne, demokratske i prosperitetne budućnosti koju građani Bosne i Hercegovine, uključujući i one koji žive u Republici Srpskoj, žele i zaslužuju. Sjedinjene Države su uvijek podržavale i podržavat će teritorijalni integritet, suverenitet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine – poručili su iz Američke ambasade u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79