Američke trupe na putu za Manjaču prodefilovale Banjalukom

Slučajno ili ne, upravo na Dan Vojske Republike Srpske američke trupe defiluju Banjalukom.

U pratnji Vojne policije Oružanih snaga BiH i Policije Republike Srpske, koje su pratile i obezbjeđivale kolonu teških američlih kamiona sa naoružanjem i vojnicima, ne dozvoljavajući građanima da im se približe, konvoj američkih vojnih vozila, večeras je prošao kroz Banjaluku na putu za Manjaču.

Konvoj vojnih vozila privukao je veliku pažnju Banjalučana koji su se čudili otkud američka vojska i vojnici u centru najvećeg grada Republike Srpske.

Američki vojnici i oficiri učestvovaće na velikoj vojnoj vježbi na Vojnom poligonu bivše JNA na Manjači, skupa sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

Američki vojnici su u Banjaluci uprkos tvrdnjama Milorada Dodika da je vježba na Manjači „on lajn“ te ranijih najava da će okupiti 30 000 svojih pristalica da zaustavi američke trupe i blokira Manjaču.

Dodik bi trebao da izađe u javnost i objasni građanima šta se događa i da li je sve posledica ANP-a nazvanog Program reformi, i otvorenog puta BiH u NATO?


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79