Američki ambasador u BiH: Postoje političari koji traže strane partnere malignog utjecaja da bi ostali na vlasti

Američki ambasador u BiH Michael Murphy obratio se na otvorenju konferencije Strateško partnerstvo BiH – Euroatlantski svijet.

Među ostalim, poručio je da u BiH postoje strani akteri koji imaju maligni utjecaj i aktivno rade na odvraćanju zemlje sa njenog euroatlantskog puta.

Neki od tih stranih malignih aktera, kaže Murphy, rade sa ovdašnjim političarima koji žele stvoriti okruženje nestabilnosti i oduzeti građanima njihova osnovna prava.

Istodobno, poručuje – i ovdje postoje političari koji nastoje uspostaviti partnerstva sa stranim akterima malignog utjecaja da bi ostali na vlasti, a te pokušaje opravdavaju tvrdnjama da su Sjedinjene Države napustile građane ove zemlje, naročito Bošnjake.

Sjedinjene Države će se, kaže, nastaviti boriti protiv stranih malignih aktera u Bosni i Hercegovini i podržavati lidere koji nastoje voditi zemlju u euroatlantsku budućnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79