Američki general Cavoli: Teško mi je bilo prepoznati ko su OS BiH, a ko Vojska SAD-a

Komandant Američkih kopnenih snaga za Evropu i Afriku, general Christopher Cavoli koji je bio kao mladi vojnik stigao u BiH nakon rata danas je rekao da ne može riječima opisati osjećanja koje ima danas kada vidi napredak koji je napravljen u BiH.

“Ponosan sam i sretan što sam ovdje i što izvršavamo vježbu s vašom vojskom. Nije lako organizovati ovakvu vježbu, a OS BiH su uradile dobar posao. Tokom vježbe smo prikazali pravu interoperabilnost. Imao sam dvogled i teško mi je bilo prepoznati ko su OS BiH, a ko Vojska SAD-a. Ministar Podžić mi je rekao da su pripadnici OS BiH oni koji trče brže. Ove vježbe su bitne kako bi doprinijele tome da BiH doprinose očuvanju teritorijalnog integriteta BiH i stabilnosti u regionu”, kazao je.

Komšić na Manjači: Idemo ka članstvu u NATO, sigurnoj i građanskoj BiH

Istakao je da ovakve bilateralne vježbe OS BiH i Vojske SAD-aa pokazuju šta se može postići.

“A možemo postići sve zajedno. Radujemo se saradnji s OS BiH i što će ova saradnja trajati i tokom vašeg puta ka NATO integracijama. Istinski smo najjači zajedno.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79