Američki meteo servis objavio prognozu za iduća tri mjeseca u Evropi: Evo šta nas čeka

Tvrtka je revidirala raniju prognozu za južnu i istočnu Europu za mjesec maj.

Ovogodišnji prvi dio ljeta u većem dijelu Europe bit će topliji nego što je uobičajeno, stoji u izvješću The Weather Company, tvrtke u vlasništvu IBM-a, objavljenom u ponedjeljak, a iznadprosječno čestih kišnih oborina bit će u junu i julu, prenosi N1.

I premda postoje razlike u klimatskim modelima za ljeto, općenito se predviđa toplo ljeto, osobito u središnjoj i istočnoj Europi, stoji u izvješću.

Tvrtka je revidirala raniju prognozu za južnu i istočnu Europu za mjesec maj te se očekuje da taj mjesec bude hladniji nego što se ranije predviđalo.

The Weather Company tvrtka je u vlasništvu IBM-a koja se bavi vremenskom prognozom i informacijskom tehnologijom, a vlasnik je weather.coma, intellicast.coma i Weather Undergrounda.

MAJ

Britanija i južna Skandinavija: toplije i sušnije od uobičajenog.

Njemačka: toplije i sušnije od uobičajenog.

Jugoistočna Europa: hladnije i vlažnije od uobičajenog.

Španjolska/Francuska/Alpe: toplije i sušnije od uobičajenog.

JUNI

Britanija i južna Skandinavija: hladnije od uobičajenog, vlažnije od uobičajenog u istočnim dijelovima, sušnije od uobičajenog na zapadu.

Njemačka: toplije od uobičajenog na jugu, hladnije od uobičajenog na sjeveru, vlažnije od uobičajenog.

Jugoistočna Europa: toplije i vlažnije od uobičajenog.

Španjolska/Francuska/Alpe: toplije i sušnije od uobičajenog.

JULI

Britanija i južna Skandinavija: toplije od uobičajenog za skandinavsko područje, hladnije od uobičajenog u Britaniji, vlažnije od uobičajenog.

Njemačka: toplije i vlažnije od uobičajenog.

Jugoistočna Europa: toplije i sušnije od uobičajenog.

Španjolska/Francuska/Alpe: toplije od uobičajenog na istoku, hladnije od uobičajenog u zapadnim dijelovima, vlažnije od uobičajnog.

 

Minusi i padavine donijeli velike probleme Bosancima i Hercegovcima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79