Američki narod se pridružuje narodu BiH u odavanju počasti žrtvama genocida

Američki narod se pridružuje narodu BiH u odavanju počasti žrtvama genocida


 

Povodom obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici američki State Department se oglasio porukom kojom se pruža podrška porodicama žrtava.

U saopćenju koje je objavljeno na stranici State Departmenta, naglašeno je kako Sjedinjene Američke Države nikada neće zaboraviti genocid u Srebrenici te da se američki narod pridružuje narodu BiH u žalovanju i odavanju počasti žrtvama.

Milorad Dodik tvrdi da su Britanci i Amerikaci došli da podrže muslimane

“I dalje ćemo biti uz porodice koje su izgubile svoje najmilije i uz one koji nastavljaju neumorno tragati za nestalima, kao i uz one koji se bore za istinu, podržavaju preživjele i traže pravdu procesuirajući odgovorne”, naveli su iz Washingtona.

Također, naglašavaju kako su hrabrost i snaga potrebni da se prevaziđe bol i gubitak.

“Duboko smo posvećeni pružanju podrške liderima na svim nivoima Bosne i Hercegovine koji su spremni poduzeti značajne korake ka pomirenju u potrazi za boljom budućnošću za sve građane. SAD cijene svoje dugogodišnje prijateljstvo s BiH i nastavljaju biti nepokolebljiv partner posvećen zajedničkom cilju demokratske, inkluzivne i prosperitetne BiH na putu ka euroatlantskim integracijama”, zaključili su iz State Departmenta.

(FOTO) U Chicagu odata počast žrtvama genocida


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija