Američki vojnici danas stižu u Sarajevo

Na sarajevskom aerodromu danas će biti organizovan doček američkih vojnika koji će učestvovati u bilateralnoj vježbi “Brzi odgovor”, najavljeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Američke vojnike dočekat će ministar odbrane BiH Sifet Podžić, ambasador SAD u BiH Erik Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH brigadni general Ivica Jerkić i komandant Štaba NATO-a u Sarajevu američki brigadni general Erik Folkestad.

Očekivani termin slijetanja aviona sa američkim vojnicima je u 15:30 sati. U 15:50 sati planirane su izjave Podžića i Nelsona, a u 16 sati obraćanje vojnicima.
Muslimanska zajednica je rekla da taj muškarac nije muslimanske vjeroispovjesti i da je vrlo vjerovatno mentalno bolestan.

Hiljade muslimanskih vjernika okupilo se na trgu da se mole za Ramazanski bajram u četvrtak na kraju mjesečnog ramazanskog posta.

U saopćenju se dodaje da nisu planirana pitanja novinara, kao i da zainteresovani predstavnici medija treba da dođu na tehnički prolaz aerodroma najkasnije do 13:30 sati piše Avaz.

Šta je pozadina raspoređivanja hiljada američkih i vojnika NATO-a od Manjače do Baltika

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79