Amerikanac napustio posao i prodao kuću da bi obišao Balkan

Američki influenser i ljubitelj balkanske muzike, Justus Reid, postao je prava senzacija na društvenim mrežama nakon što je donio hrabru odluku da napusti sve i krene na avanturističko putovanje kroz Balkan. Njegova priča o prodaji kuće u SAD-u kako bi istražio ljepotu i kulturu Balkana osvojila je srca mnogih, a njegove avanture postale su viralne, prikupivši milione pregleda i pozitivnih komentara.

Njegova strast prema balkanskoj muzici i jezicima potakla ga je na izazov da zapjeva na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku. Iako bez balkanskih korijena, odlučio je da usvoji ove jezike i njihove melodije kako bi se približio kulturi koju voli.

U emotivnom videu na TikToku, Justus je podijelio svoj plan da napusti svoj posao i proda svoju kuću kako bi se potpuno posvetio ovom izazovu. Njegova turneja po Balkanu započela je u Srbiji, a zatim je autobusom putovao kroz Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju. Svaki korak ovog putovanja obogatio ga je novim iskustvima i nezaboravnim trenucima.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka putovanja bio je njegov dolazak u Bosnu i Hercegovinu. Posebno je privukao pažnju kada je objavio video iz Sarajeva, nazvavši ga “ludim”. Njegova otvorenost prema nepoznatom i spremnost da se uroni u lokalnu kulturu osvojila je simpatije mnogih pratilaca.

Najnoviji video koji je objavio pokazuje njegovo putovanje do Neuma, obale koja spaja Bosnu i Hercegovinu sa Jadranskim morem. U ovom video snimku, Justus je pratio trojicu Bosanaca na putovanju do mora, koje je uključivalo sve od vožnje u karakterističnom žutom Yugi beogradskih registracija, do zaustavljanja na janjetini i spontanog pjevanja hita “Kad zamirišu jorgovani”. Ovaj video postao je pravi hit, sa preko dva miliona pregleda i lavinom komentara.

Reakcije na Justusovu avanturu su iznenađujuće pozitivne i inspirativne. Mnogi korisnici društvenih mreža komentarišu da su ga podržali u hrabrom koraku da krene za svojom strašću, bez obzira na izazove koje je morao savladati.

Justus je sam priznao da je ovo najbolji video koji je dosad snimio. Video možete pogledati ovdje. Njegove avanture na Balkanu su dokaz da ponekad najneobičniji koraci mogu voditi do najnevjerojatnijih putovanja i iskustava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79