Amerikanac prebolio koronavirus pa se šokirao kada je dobio račun za liječenje od 1,1 milion dolara

Amerikanac prebolio koronavirus pa se šokirao kada je dobio račun za liječenje od 1,1 milion dolara


Amerikanac Michael Flor nakon 62 dana provedenih u bolnici u Seattleu u SAD-u i borbe za život usljed zaraze koronavirusom dobio je šokantno visok račun od 1,1 miliona dolara za troškove bolničkog liječenja.

The Seattle Times piše da je Flor (70) primljen u bolnicu 4. marta i nakon više od dva mjeseca provedenih u njoj, bilo je trenutaka kada je bio toliko blizu smrti da su mu medicinske sestre držale telefon kako bi se mogao oprostiti sa ženom i djecom.

Uprkos tome, uspješno se oporavio i pušten je iz bolnice 5. maja, ali kako je kazao, kada je primio račun za liječenje, srce mu je skoro stalo.

“Kada sam otvorio račun bio sam potpuno šokiran”, ispričao je Flor.

Račun je bio napisan na 181 stranici i iznosio je 1,1 milion dolara. U njemu je bilo uključeno 9.736 dolara za sobu na intenzivnoj njezi po danu, 82.000 za korištenje respiratora i gotovo 100.000 za dva dana kada je bio životno ugrožen.

Osim toga, detaljno je navedeno još mnoštvo troškova, a bolnice obično plaćaju samo dio iznosa jer većina pregovora o popustima se odvijaju s osiguravajućim društvima.

Prolazeći kroz cijeli ovaj period Flor je bio iznenađen računom, ali i vlastitom reakcijom nakon svega. Kako je naveo, osjećao se krivim što je na kraju pobijedio koronavirus.

“Osjećam se krivim što sam preživio. Pitam se zbog čega baš ovo sve da se meni desi, zašto sam sve ovo zaslužio. Gledajući nevjerovatne troškove to definitivno pridonosi ovoj krivici”, kazao je Flor.

Nadalje je pojašnjeno da program osiguranja za starije Medicare pokriva Florove troškove tako da će on biti pošteđen.

Flor je kazao da se osjeća krivim znajući da će porezni obveznici podnijeti veći dio troška.

“Spas mog života koštao je milion dolara i naravno da je to dobro utrošen novac, ali znam da sam možda ja jedini koji će to reći”, naglasio je Flor.

Kongres je odobrio gigantski plan u svrhu održavanja američke ekonomije tokom koronavirusa koji uključuje budžet od 100 miliona dolara za kompenzaciju bolnicama i privatnim osiguravajućim kućama prenosi Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija