Amina Smajlović dala izjavu u Tužilaštvu: Rekla sam sve!

Amina Smajlović, majka malene Nadin, trenutno se nalazi u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, gdje je puna četiri sata davala izjavu po prijavi koja je stigla protiv ljekara zbog odbijanja liječenja njene kćerke.

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdila je Amina Smajlović.

Kako saznajemo, u prijavi se navodi deset ljekara, a iz Tužilaštva KS su ranije kazali da “poduzimaju mjere i radnje”.

“Puna četiri sata sam davala izjavu. Od prvog dana i prve hospitalizacije iznijela sam sve! U Tužilaštvo sam donijela sve dokaze, svu dokumentaciju, i sve je bilo transparentno, bez ikakvih ‘mućki’. Napominjem da apsolutno niti u jednom momentu nisam tražila novac već samo tablete za svoje dijete i ko će je preuzeti”, kazala nam je Smajlović koja je Tužilaštvu prenijela i određene prijetnje koje imala nakon svega.

S druge strane kontaktirali smo i Tužilaštvo KS koji su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da je Amina Smajlović danas dala izjavu.

“Tužilaštvo KS će sada raditi na provjeri nalaza i prijavi”, kazali su nam kratko.

Podsjetimo, zbog odbijanja liječenja djeteta, roditelji su protiv odgovornih na KCUS-u prije pola godine podnijeli krivičnu prijavu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79