Amina Smajlović majka djevojčice Nadin nastavlja svoju borbu: Traži da je primi kantonalna tužiteljica

Amina Smajlović majka djevojčice Nadin danas je predala zahtjev za prijem kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji. Smajlović je tražila da primi nju i njemu advokaticu.

– Mišljenja sam da moja porodica koja smo oštećena strana u ovom postupku imamo pravo znati dokle se došlo s istragom i u konačnici da li će ista donijeti konkretne rezultate. Svi dokazi koje smo lično prikupili i ustupili ih Vama, jasno ukazuju na to da je ovdje počinjeno krivično djelo – piše, između ostalog, u poslanom dopisu.

Smajlović je za Press dodatno pojasnila da ona traži da se sprovede istraga za ljekare i sestre koji su učestvovali u cijelom procesu hospitalizacije 8. novembra 2019. godine, obzirom od glavne sestre prisustvovale sastanku i proceduri izmještanja, a naročito ljekare koji su svoj potpis stavili na papir.

Podsjećamo, Sarajlija je Skupštini Kantona Sarajevo 15. marta uputila dopis u kojem je izvijestila da preduzima potrebne radnje radi provjere navoda krivične prijave u cilju donošenja konačne odluke, a da zbog zaštite maloljetne osobe u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, ne mogu davati više informacija prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79