Amini Smajlović uručeno pismeno upozorenje pred otkaz

Amini Smajlović uručeno pismeno upozorenje pred otkaz


Amini Smajlović uručeno pismeno upozorenje pred otkaz

Karadžić i Mladić su poletarci za vas

Amina Smajlović, majka Nadin Smajlović, teško oboljele djevojčice kojoj je uskraćeno liječenje na KCUS-u objavila je da se obračun sa ovom porodicom nastavlja

. Naime, s obzirom da je Amina zaposlenica KCUS-a tvrdi da je menadžment ove ustanove, na čijem je čelu Srbija Izetbegović želi ostaviti i bez posla.

– Dirnu ti u dijete, bolesno dijete i ne daju da se liječi. Kad im se suprostaviš, odluče da ti ukinu egzistenciju, život i tako ušutkaju. Neka su Vaša djeca živa i zdrava, ali ja šutit’ neću. I ne bojim vas se! Malo vam sve do sad, pa ste i disciplinsku pred otkaz smislili. Karadžić i Mladić su poletarci, za vas, poručila je Smajlović.

U dopisu koji potpisuje Izetbegović navedeni su razlozi zbog kojih se Amini Smajlović izriče disciplinska mjera Pismeno upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Podsjećamo Tužilaštvo Kantona Sarajevo je 17. novembra 2022. donijelo odluku o neprovođenju istrage u slučaju djevojčice Nadin Smajlović.

Roditelji Nadin Smajlović su podnijeli krivičnu prijavu protiv ljekara i menadžmenta KCUS-a zbog nepružanja medicinske pomoći i neovlaštenog otkrivanja profesionalne tajne i nesavjesnog liječenja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija