Amir Agić: Imamo svjedoka da Sefić dobije maksimalnu kaznu

Amir Agić, otac nastradale Selme u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. oktobra 2016. godine, a za koju se tereti da je skrivio Sanjin Sefić, obratio se javnosti nakon današnjeg početka novog suđenja Sefiću i drugim optuženima.

Agić je kazao kako su zadovoljni najavljenim iznošenjem optužnice, ta kako je današnje ročište pokazatelj s kakvim osobama imaju posla.

“Svi optuženi imaju razna krivična djela i to je najbolji pokazatelj kakve su osobe povezane sa Sefićem. Pohvalio bih sud koji je odmah riješio situaciju nakon što se nije pojavio jedan od optuženih i obećao da će biti efikasan što pokazuje da je naredno ročište zakazano već za 15. juli”, rekao je Agić.

On je dodao kako očekuju maksimalnu kaznu, jer postoji novi svjedok optužnice, piše Radiosarajevo.

“Dogovorili smo se da se ponovo izvedu sporni dokazi među kojima su i vještačenja”, kazao je.

Podsjećamo, u Kantonalnom sudu Sarajevo čitanjem optužnice danas je počelo ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

I na današnjem početku novog suđenja, optuženi Sefić i njegovi pomagači su se opet izjasnili da nisu krivi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments