Amir Porčić i Nead Majetić napali Sakiba i Hajriju Memić, jedan se brani šutnjom, drugom se bore za život

Amir Porčić, koji je uhapšen zbog pokušaja razbojništva nad Sakibom i Hajrijom Memić, u mjestu Stijena kod Cazina, branio se šutnjom prilikom ispitivanja u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

On će danas biti predat u nadležnost Tužilaštva USK, gdje će u prisustvu advokata biti saslušan. O daljim mjerama će biti odlučeno naknadno.

Njegov pomagač, Nead Majetić koji je prilikom pokušaja izvršenja krivičnog djela, ranjen, i dalje je u veoma teškom stanju i nalazi se u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, piše Oslobođenje.

Zbog loših propisa u BiH, Hajrija Memić će odgovara zbog toga što se branila i pucala u svojoj vlastitoj kući na razbojnike koji su joj napali muža

Oni se terete da su u noći sa nedjelje na ponedjeljak upali u kuću Memića, gdje su Sakiba onesvijestili a potom i vezali. Hajrija Memić se suprostavila razbojnicima te je iz pištolja upucala Majetića.

Policija traga za njihovim pomagačima.

Sakib Memić: Supruzi Hajriji su stavili pištolj na glavu, uspjela je izvući pištolj i pucala je

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79