Amir postao heroj Švedske: Spasio dječaka Eliasa iz ledene rijeke!

Čuvar parkinga Amir Palislamović (47) postao je heroj u švedskom gradu jer se našao “na pravom mjestu u pravo vrijeme” u Vanersborgu prije dvije sedmice.

– U retrovizoru sam vidio starijeg gospodina i dječaka. Posegnuli su za nečim. Ispostavilo se da je dječak pao u vodu – prepričava Palislamović.

Amir Palislamović došao je toga dana na parking na Hamngatanu, gdje je radio, kako bi provjerio parkirana vozila.

– Kada sam se krenuo parkirati ugledao sam automobil koji se parkirao na nepropisan način pa sam pomislio “prvo ću to provjeriti”. No, kada sam krenuo s parkinga, ugledao sam nešto u retrovizoru… – nastavlja svoju priču Palislamović.

Amir se zaustavio i pogledao. Stariji muškarac i dječak stajali su pored rijeke i činilo se kao da su u problemu. Amir je izašao iz automobila i prišao kako bi provjerio šta se dešava.
Prvi susret

– Shvatio sam da je neka ludost. Kada sam pogledao niže ugledao sam promrzlog dječaka u vodi. Srećom, voda tamo nije duboka… – kaže Amir koji je spasio dječaka iz ledene rijeke.

Prije nekoliko dana Amir i Elias sreli su se prvi put nakon ovog događaja prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79