Amir Sečić: “Majci sam halalio iako me je ostavila”

Sjećate li se priče o Amiru Sečiću iz Srebrenice? Oca nikada nije upoznao jer je ostao u Srebrenici 1995. godine – upravo kada je Amir rođen. Tri dana nakon što ga je rodila, majka ga je ostavila zauvijek. Njegov trenutni život danas sliči na bajku – sretno je oženjen i otac preslatke djevojčice. A život ga je naučio na najteži način teške, životne lekcije.

On je jedne prilike gostovao u Hayatovoj emisiji ‘Sudbine’, gdje je govorio i o susretu sa svojom majkom.

– Naučio sam da ću morati odrastati bez roditelja, da ću kroz život morati putovati sam, da sve što me zadesi – zadesit će me samoga – rekao je Amir.

S majkom je imao tri, četiri kontakta, ali nisu završili slavno.

Amir Šečić: Život je bio nepravedan prema meni, zato želim postati policajac

– Iz njenog ugla nije bilo prevelike želje, to je bilo s moje strane. I to ne da imam ljubav, već da sastavim priče vaspitača i njenu, da uporedimo i činjenice – naveo je Amir.

Prisjetio se i jedne prilike kada mu je upravo ona prišla.

– Dolazi jedna žena, likom mi poznata i kako da vam opišem, kao da se spaja nešto poput magneta, tako sam u tom momentu osjetio. Nisam sišao s drveta, a tu je stajala jedna klupa i ona je tu sjela, kao da se ništa nikada nije desilo. Imao sam tada 10 godina, već sam shvatio da nemam nikoga – dodao je on.

Kaže da ima i polubrata koji je na isti način ostavljen.

– S vjerske strane, ja sam njoj to halalio sve. Moram joj halaliti da bih mogao da krenem dalje. Ne vjerujem da bih imao život koji sada imam, da sam još kod nje. I opet kažem hvala Bogu, uz mene je, kada god sam uputio dovu, ona je bila primljena – dodao je on.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79