Amir zvani “Nindža” i Enes zvani “Đole” nogama i rukama brutalno pretukli sugrađanina

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Joldić Amira zvani “Nindža” (38) iz Zavidovića i Mahovac Enesa zvanog “Đole” (40) iz Zavidovića zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Optužnica je u cijelosti potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima.

Prema optužnici, njih dvojica su 15. februara prošle godine oko 23:00 sata u Zavidovićima brutalno pretukli sugrađanina H.Z..

Joldić Amir i Mahovac Enes su se prvo napili, a onda se dogovorili da pretuku H.Z.

Pretukli su ga u ulici Roncadele, kada se H.Z. zaustavio svojim “Tomos” motociklom, tada je pored njega zaustavio svog Audija i Amir zvani Nindža. Nindža je prvi izašao iz automobila i odmah snažno šakom udario H.Z. koji je od udarca pao sa motora na trotoar.

Nakon što je to vidio Đole, izašao je iz automobila te su ga zajedničkim snagama pretukli dok je bio pa podu.

Udarali su ga nogama i rukama po glavi i rebrima, a težih tjelesnih povreda je H.Z. spasio slučajni prolaznik iz vozila Stilo.

Naime, kada je vozačica Stila M.S. vidjela šta se dešava, odmah je zaustavila vozilo, a njen suvozač K.A. je zagalamio “Pustite ga, ostavite ga”.

Enes je odmah rekao “Hajmo, dosta je”, a Amir ga je udario još nekoliko puta, nakon čega su pobjegli.

Nindža i Đole su počinili krivično djelo Nasilničko ponašanje, a H.Z. je zadobio lake tjelesne povrede.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79