Amor Mašović (SDA): Vučić će se odreći Republike Srpske

Zastupnik u državnom parlamentu i bivši predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine Amor Mašović u emisiji ‘7PLUS’ iznio je svoje prognoze vezane za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Nisam siguran šta su razlozi odlaganja. Oni koji je sponzoriraju kao i pokretači žele obezbjediti veliku većinu glasova za izglasavanje jedne važne Rezolucije jer za razliku od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika entiteta RS-a Milorada Dodika koji u ovdje nalaze optužujuće elemente protiv cijelog jednog naroda.

Ova Rezolucija je vraćanje duga koje UN ima spram BiH i onih koji su ubijeni i preživjeli genocid. Stalo im je da ogromnom većinom izglasaju Rezoluciju i to je mogući razlog odlaganja – kazao je.

Mašović je kritizirao Vučića kazavši kako su upravo njegovo ponašanje i vlast doveli do ovih dešavanja.

On je taj koji s Miloradom Dodikom inicirao donošene ovakve jedne Rezolucije. Njegovo ponašanje, poricanje, negiranje genocida, skrivanje ratnih zločinaca. Sve što Vučić radi uz pomoć trabanata u BiH jeste da na neki način položaj Srbije u svijetu postaje sve gori. Srbija je prva država nakon holokausta koja je mogla spriječiti genocid, a nije i nije kaznila one koji su ga počinili. Na kraju će škoditi ne samo njima i njihovim potomcima – istakao je.

Mašović smatra da Dodikove ‘prijetnje’ nisu i ne bi trebale unijeti strah među građane BiH.

Dodik ima dva lica. Sjećamo se kada se uspinjao u vrh vlasti kada je tvrdio da treba uhapsiti Ratka Mladića, Radovana Karadžića… Danas im drži hvalospjeve. Njegova retorika samo poziva na oprez da se sve patriote trebaju osloniti na svoje snage, a ne na međunarodnu zajednicu. Očekivali smo podršku od njih ’92. pa je izostala – kazao je.

Kako kaže, Dodik je sve nervozniji i nervozu prenosi na Beograd.

Vučić će se preko noći odreći entiteta RS kada rješenja za Kosovo budu za njega prihvatljiva – zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79