Ana Brnabić: Republika Srpska je nastala na genocidu, ali nad srpskim narodom

Danas, zajedno, obilježavamo važan jubilej, a meni je, kao i uvijek, velika čast što sam danas sa vama, u Banjaluci, rekla je premijerka Srbije

Poručila je predsjednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, nakon što je pozdravila prisutne na svečanoj akademiji.

Brnabićeva je ovom prilikom prenijela i čestitke predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, ali i svih građana, piše SrpskaInfo.

– Za mene lično, tog 9. januara 1992. godine, Srbi su tražili sigurnost da se ne ponove užasi našeg naroda iz prošlosti. Da nije bilo stradanja iz 1941. i 1945. godine, da nije bilo pokliča “Za dom spremni” i prijetnji nastalih pedeset godina kasnije da će se nastaviti ono što je započeto, ne bi bilo ni Republike Srpske. Na sreću, Srpska je sačuvala srpsko ime i pravoslavnu vjeru – rekla je Brnabićeva.

Republika Srpska je, navodi ona, plod želje srpskog naroda da živi u miru i da se zločini ne ponove.

– Kada neko govori da je Srpska genocidna tvorevina, ja kažem da Srpska jeste nastala na genocidu, ali nad srpskim narodom – rekla je ona.

Istakla je da je brinu izazovi i problemi sa kojima se danas suočava Srpska.

– Duboko me zabrinjava odluka SAD i uvođenje sankcija Miloradu Dodiku. Sankcije nisu nikad bile rješenje za probleme – rekla je ona.

Što se tiče budućnosti, kaže ona, biće usmjerena na razvoj.

– Produbljene saradnje i ekonomski preporod su naši prioriteti. Ne granice i ograničenja, nego slobodno kretanje ljudi – rekla je ona.

Istakla je da je ponosna na pomoć i donacije Srbije Republici Srpskoj.

– Srpski narod postaje posvećen očuvanju slobode i pravde – rekla je ona i poručila “Živjela Republika Srpska, živjela Srbija”, prenosi SrpskaInfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79