Ana Brnabić: Republika Srpska je nastala na genocidu, ali nad srpskim narodom

Danas, zajedno, obilježavamo važan jubilej, a meni je, kao i uvijek, velika čast što sam danas sa vama, u Banjaluci, rekla je premijerka Srbije

Poručila je predsjednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, nakon što je pozdravila prisutne na svečanoj akademiji.

Brnabićeva je ovom prilikom prenijela i čestitke predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, ali i svih građana, piše SrpskaInfo.

– Za mene lično, tog 9. januara 1992. godine, Srbi su tražili sigurnost da se ne ponove užasi našeg naroda iz prošlosti. Da nije bilo stradanja iz 1941. i 1945. godine, da nije bilo pokliča “Za dom spremni” i prijetnji nastalih pedeset godina kasnije da će se nastaviti ono što je započeto, ne bi bilo ni Republike Srpske. Na sreću, Srpska je sačuvala srpsko ime i pravoslavnu vjeru – rekla je Brnabićeva.

Republika Srpska je, navodi ona, plod želje srpskog naroda da živi u miru i da se zločini ne ponove.

– Kada neko govori da je Srpska genocidna tvorevina, ja kažem da Srpska jeste nastala na genocidu, ali nad srpskim narodom – rekla je ona.

Istakla je da je brinu izazovi i problemi sa kojima se danas suočava Srpska.

– Duboko me zabrinjava odluka SAD i uvođenje sankcija Miloradu Dodiku. Sankcije nisu nikad bile rješenje za probleme – rekla je ona.

Što se tiče budućnosti, kaže ona, biće usmjerena na razvoj.

– Produbljene saradnje i ekonomski preporod su naši prioriteti. Ne granice i ograničenja, nego slobodno kretanje ljudi – rekla je ona.

Istakla je da je ponosna na pomoć i donacije Srbije Republici Srpskoj.

– Srpski narod postaje posvećen očuvanju slobode i pravde – rekla je ona i poručila “Živjela Republika Srpska, živjela Srbija”, prenosi SrpskaInfo.

  Otac Asmir ostao sa devetoro male djece, supruga Elvira umrla sinoć, sutra dženaza

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79