Ana Brnabić tvrdi da je RS nastala na genocidu, ali nad srpskim narodom

Predsjednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić obratila se na svečanoj akademiji koja se održavom povodom obilježavanja neustavnog dana RS.

Brnabićeva je ovom prilikom prenijela pozdrava predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića. Međutim, u svom obraćanju Brnabić je imala niz netačnih i suludih izjava.

“Za mene lično, tog 9. januara 1992. godine, Srbi su tražili sigurnost da se ne ponove užasi našeg naroda iz prošlosti. Da nije bilo stradanja iz 1941. i 1945. godine, da nije bilo pokliča “Za dom spremni” i prijetnji nastalih pedeset godina kasnije da će se nastaviti ono što je započeto, ne bi bilo ni RS. Na sreću, RS je sačuvala srpsko ime i pravoslavnu vjeru”, rekla je Brnabićeva, dodavši:

“Kada neko govori da je RS genocidna tvorevina, ja kažem da RS jeste nastala na genocidu, ali nad srpskim narodom”, rekla je ona.

Istakla je da je brinu izazovi i problemi sa kojima se danas suočava RS. Za razliku od Dodika, ona se brine o sankcijama koje su mu uvedene od SAD.

“Duboko me zabrinjava odluka SAD i uvođenje sankcija Miloradu Dodiku. Sankcije nisu nikad bile rješenje za probleme “, rekla je ona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79