Anamarija krala novac od hrvatskih šefova i lažno ih tužila za silovanja

Anamarijin bivši poslodavac, kod kojeg je radila knjigovodstvo, za nju je rekao kako je vrlo komunikativna, inteligentna i zgodna žena koja glumi žrtvu

Prevarantica iz Hrvatske Anamarija (45) zavodila je muškarce, kasnije ih optužila za silovanje ili nasilje te ih “olakšala” za milionski iznos. Prošle godine je bjelovarski poduzetnik kojeg je optužila za silovanje oslobođen nakon što je mjesec dana bio u zatvoru. Nekoliko žrtava 45-godišnje prevarantice je za portal Danica ispričalo kako ih je zavela i prevarila.

Ovih dana se redakciji Danice javio još jedan muškarac kojeg je Anamarija prevarila i uzela mu novac, što znači da nije prestala sa svojim kriminalnim aktivnostima.

Danica nezvanično saznaje da se protiv prevarantice u međuvremenu podiglo više prijava, ali da nije poznato u kojoj fazi su ti postupci.

Prijavio ju je i muškarac koji je kupio stan u Zagrebu kako bi se mogao nalaziti s njom. I on je bio završio u Remetincu jer ga je optužila za nasilje.

– Podnio sam kaznenu prijavu protiv Anamarije zbog sumnje da mi je ukrala čak 150.000 kuna. Sitne krađe iz džepa ili novčanika ne računam, ispričao je jedan od prevarenih muškaraca.

Novinari su ga pitali zar je Anamarija stvarno tako fatalna žena, na što je odgovorio:

– Čujte, zgodna je. Ima duge, vitke noge, dobro tijelo, prirodan izgled bez previše šminke. Fakat dobro izgleda.

Poduzetnik iz Bjelovara, 48-godišnji Tihomir, upoznao je Anamariju na dejting aplikaciji. Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog druženja i spolnih odnosa, Tihomir je završio u istražnom zatvoru zbog optužbe za silovanje.

Na kraju je bjelovarski poduzetnik uspio dokazati nevinost i sud ga je oslobodio. U međuvremenu se ispostavilo da je 45-godišnjakinja vjerovatno nasanjkala oko 20 muškaraca s kojima je bila u intimnoj vezi.

Tihomir je na sudu ispričao kako su tokom vikenda, kada ga je optužila za silovanje, bili u njegovom stanu u Zagrebu te da je u stan donio 24.000 kuna, što je Anamarija vidjela. Kaže da je novac tokom noći nestao, a da je Anamarija, kada ju je pitao o tome, počela histerisati i da je nakon svađe pozvala policiju.

Optužila je poduzetnika za silovanje, ali se na sudu ispostavilo da je sve izmislila. Anamarijin iskaz nije se uopće poklapao sa svjedočenjem susjeda, Tihomirove prijateljice, drugih prevarenih muškaraca, ali i Tihomira. Sud je na kraju povjerovao njegovoj odbrani.

Anamarijin bivši poslodavac, kod kojeg je radila knjigovodstvo, za nju je rekao kako je vrlo komunikativna, inteligentna i zgodna žena koja glumi žrtvu. Kaže da Anamarija govori da je samohrana majka bolesnog djeteta i da funkcionira tako da zavodi muškarce i uzme im novac. Tvrdi da joj neki muškarci plaćaju šutnju.

– Postoje i drugi muškarci koje je prevarila kao i Tihomira, ali oni joj i dalje plaćaju da šuti jer su oženjeni. Zvalo nas je u ured troje ljude koje je ona prevarila, a jedan je i došao nama. Nismo znali bi li plakali ili se smijali nakon njegove priče, ispričao je direktor firme u kojoj je Anamarija radila.

– Anamarija je iznimno inteligentna osoba. U jednom je času karticu firme koju je koristila kolegica krijumice skenirala i onda putem nje na račun firme za sebe kupila par notebooka i skupi iPhone, rekao je bivši Anamarijin šef.

Među svjedokinjama na sudu bile su i žene koje su Anamariju angažovale za čišćenje stanova i kuća. Ispričale su da su iz tih objekata nestale mnoge vrijedne stvari, poput zlata. O prevarantici su svjedočili i drugi muškarci koje je upoznala na dejting aplikacijama.

Ispričali su da su dizali kredite i davali Anamariji novac za liječenje djeteta i pokretanje privatnog posla. Tvrde da su ostali bez par miliona kuna, piše Danica. Policiji i DORH-u prijavljene su Anamarijine prevare, krađe i lažne optužbe, ali nije poznato dokle je došla istraga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79