Anel Bećirović: Samo mu je jedno žao – što nije ubio i sebe. Nije mogao da živi bez porodice

U Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću koji je ubio suprugu Emiru Maslan.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog da odredi jednomjesečni pritvor Bećiroviću.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Tućiteljica Aida Turić kazala je da se radi o osobi koja je i ranije činila nasilje u porodici te da je Bećirovćić imao zabranu prilaska.

“Doveo je u opasnost i maloljetno dijete tako što je pred njim prijetio da će se ubiti”, rekla je tužiteljica.

Bećirović se nije obraćao tokom ročišta, ali jeste njegovadvokat Omar Mehmedbašić.

On je kazao da je već ranije priznao krivicu i da je njegov klijent u lošem psihičkom stanju.

“Moj klijent nije manipulisao dokazima, odmah ih je predao policiji. Rekao je da je beskrajno volio svoju suprugu i dijete, to je njegova izjava, a ne moja kako mi neki mediji imputiraju. Moj klijent je rekao da nikada ne bi ponovio krivično djelo, da je ovo uradio samo jer je pokušao vratiti suprugu. Nije mogao da živi bez porodice. Zato mu je samo jedno žao – što nije ubio i sebe”, kazao je Mehmedbašić.

Bećirović je uhapšen u ponedjeljak navečer u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom. Tom prilikom prijetio je da će se ubiti, a policija ga je uspjela savladati i uhapsiti, a dijete je nepovrijeđeno predato Centru za socijalni rad KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79