Anis Krivić pozvao na ponavljanje izbora zbog brutalne krađe

Anis Krivić pozvao na ponavljanje izbora zbog brutalne krađe


Anis Krivić, kandidat Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) za državni parlament oglasio se na svom Facebook profilu i pozvao na ponavljanje izbora zbog brutalne krađe.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

– Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović izjavio je da postoji 14 pojavnih oblika mogućih izbornih prevara i da je moguće ponavljanje izbora u RS, danas opet kaže kako to nije moguće.

Gospodine Arnautoviću, u ovom trenutku u FBiH postoji 302.413 pojavnih oblika mogućih prevara i izbori bi se morali ponoviti.

Na nivou BiH skoro je pola miliona nevažećih listića na 3,3 miliona registrovanih glasača, je li vam jasno da je u aprilu ove godine u Francuskoj bilo 700 hiljada nevažećih listića na 35,1 miliona glasača, u svakoj normalnoj zemlji izbori bi bili ponovljeni.

Nije se dogodilo protestno glasanje i namjerno ostavljanje praznih listića niti namjerno uništavanje listića već brutalna izborna krađa vama pred očima.
Potrebno je otpakovati i prebrojati nevažeće listiće i utvrditi zašto su nevažeći. Potrebno je utvrditi izvornu volju glasača.

Skenirajte svih 302 hiljade nevažećih listića i objavite. Pokažite nam tu našu nesposobnost upisivanja iksića ili ponovite izbore ali se ovaj put postarajte da građanima ne bude ukradena izborna volja.

Znamo da izbori koštaju za 2 miliona više nego 100 respiratora ali to je mala cijena koju će građani tek platiti ukoliko legalizirate lažne izbore – napisao je Krivić na Facebooku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija