ANKETA: Da li je sigurnosna situacija u Mostaru zadovoljavajuća?

ANKETA: Da li je sigurnosna situacija u Mostaru zadovoljavajuća?


Je li sigurnost u Mostaru zaista narušena ili su građani žrtve političkih i medijskih manipulacija?

Otprilike 7 dana pred početak predizborne kampanje za lokalne izbore, u Mostaru su zaredali nasilni incidenti koji uključuju aktere od kojih su neki mlađi od 18 godina.

Četiri incidenta u jednom mjesecu

Najprije incident u naselju Opine. U srijedu, 14. 8., tri nepoznate muške osobe, napale su tri mlađe muške osobe u parku u naselju Opine. Svjedoci tvrde kako su iz dva automobila izašli maskirani napadači sa palicama i napali mladiće. Slučaj nije rasvijetljen.

U Bačevićima, naselju koje većinski nastanjuju povratnici srpske nacionalnosti, u četvrtak 22. kolovoza, grupa mladića, koju je u međuvremenu policija identificirala i uhitila navodno je na seosko igralište postavljala naljepnice sa nacističkim i fašističkim konotacijama, da bi kasnije fizički napali jednog od dječaka koji je naljepnice skidao

U nedjelju 25. 8. , novi napad. Neidentificirani mladići u Malom polju kod Blagaja napadaju dječaka i otimaju mu majicu sa natpisom i simbolima Veleža.

U noći s 26. na 27. 8. Policijska uprava Mostar obaviještena je od strane više građana kako je u Ulici maršala Tita, točnije u blizini pekare ‘Lučki most’ u tijeku masovna tučnjava.

“Odmah su na mjesto događaja izašli djelatnici policije te utvrdili kako su se osobe H. P. (2005.) i E. G. (2004.), oba iz Mostara, nalazili u neposrednoj blizini pekare ‘Lučki most’ pored vozila kojim je upravljao H. P.

U tom trenutku, pored njih prolaze dva crna vozila – džipovi, nepoznatih registracijskih oznaka. Vozila su ubrzo stala, a iz njih je izašlo više nepoznatih muških osoba u crnom i s fantomkama na glavi te drvenim palicama nanijeli štetu na vozilu kojim je upravljao H. P., dok su navedene osobe više puta šakama i nogama fizički napali E. G.” rečeno je tada iz MUP-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija